fbpx

Urban sports op het Framed festival 2019

Extreme sportprestaties, foodtrucks en optredens

Voor de 3e jaar op rij organiseert Papendal jaarlijks het gezellige Framed Festival. Ooit ontstaan naast de jaarlijkse UCI BMX supercross wedstrijden die elk jaar plaatsvinden op Papendal en ondertussen geëvolueerd tot een gezellig festival voor jong en oud.

Ook dit jaar was het weer een feest met 2 nederlandse eerste plekken van Niek Kimman en Judy Bauw! Naast de spetterende UCI BMX supercross waren er optredens van Maan, Navarone, Bokoesam en Snelle. En raad eens wat, ook Common Ground stond in een opwelling vette tricks te gooien op de mainstage tijdens het optreden van McSnelle!

Naast toffe artiesten was er een breed scala aan foodtrucks te vinden en waren er verrassend veel activiteiten zoals bubbelvoetbal, een uitdagende pumptrack en e-games. Nieuw dit jaar was de Urban Ground die wij, Common Ground, in samenwerking met de SilverbackZ, Underdog Dance Productions, Calisthenics Centrum doetinchem en Skate4Coen onder onze coalitie Urban Sports Coalition (USC) uit Arnhem mochten verzorgen.

Een spectaculair weekend vol urban sports en een gigantische aanwezigheid van community, kinderen en bezoekers was het gevolg! Wij hebben genoten en doen graag verslag van een weekend vol Skateboarden, Parkour, BMX, Calisthenics, Tricking en Freerunning!

Een nieuwe succesformule: De Urban Ground van Framed

Het betreden van de Urban Ground komt in eerste instantie misschien als een schok. Salto’s van gestapelde containers, brute kracht op hoge bars en explosieve schroeftechnieken op de Airtrick (een soort van opblaasbare turnvloer). Laat het over je heen komen en kruip in de enthousiaste en positieve vibe die op de Urban Ground heerst. Laat je kinderen uitrazen op het aangelegde Freerunning parkour tijdens een van de workshops en win een echt SilverbackZ t-shirt tijdens hun uitdagende Calisthenics “hangchallenge”!

Alles draait om energie en commotie en je kan het niet laten om een spontane glimlach te tonen wanneer één van de atleten weer een bizarre stunt uithaalt (voor hen uiteraard dagelijkse koek;)!

Dan de omroep dat Mellery van Underdog Dance Productions klaar staat met haar crew om een energieke hiphop demonstratie te geven dat vervolgens uitloopt in een heuse dance battle. Stijl, creativiteit en “swag” komen voorbij en de Trickers kunnen zich niet inhouden om zich te mengen in het feest met krachtige combo’s van schroeftechnieken en salto’s.

Ook de talentvolle dansers van Studio26 mengen zich en een intense show ontstaat! Alsof dat nog niet genoeg was steelt Rick Koekoek vervolgens de show met een trial demonstratie waarin hij met zijn trialbike rakelings over zijn slachtoffer springt. Knijp niet je ogen dicht als hij vervolgens in 2 precieze sprongen op één wiel een scheepscontainer bedwingt. Dit wil je niet missen!

Dez Maarssen is de volgende urban atleet in BMX Flatground en laat zien hoe je “echt” fietst! Met extreme coördinatie, flow en balans draait hij op zijn BMX fiets alsof hij speelt met de wetten van de natuur…

In hetzelfde rijtje van urban sport kom je vervolgens Skate4Coen tegen: meesters van alles wat rolt. Met hun skateboards gooien ze heftige kickflips, 180’s, fakies en boardslides op de miniramp ter plaatse en met een geïmproviseerde houten constructie proberen ze nog hoger in te droppen.

De Freestyle BMX’ers en stuntsteppers knallen er tussendoor met bliksemsnelle barspins en creatieve draaien en laten het publiek verbijsterd achter. Op eerste oog allemaal misschien wat ongeorganiseerd maar stiekem de energie die je al tijden niet meer gezien hebt! Welkom in de inspirerende en rauwe wereld van Urban Sports Arnhem!

”Freemde” atleten op de Urban Ground

Voor Framed 2019 is de urban sports community samengekomen om een programmering te realiseren dat nog lang in de gedachten blijft hangen. Ons doel was simpel: creëer zoveel mogelijk energie en laat zien wie wij zijn en waar we voor staan!

Onder de naam Urban Sports Coalition (USC) hebben wij een weekend weten te organiseren met demonstraties, workshops en challenges voor jong en oud. Dat allemaal met onze eigen karakter en gevoel voor community met de hoop om anderen te inspireren en in beweging te krijgen. Hoewel we continu samen op trokken was de Urban Ground van Framed volgt opgedeeld:

Freerunning en Tricking

Vanuit Common Ground specialiseren we ons in Tricking en Freerunning. Drie dagen lang heeft Common Ground met freerun material en door het gebruik te maken van geplaatste containers toffe stunts kunnen doen, laagdrempelige workshops kunnen aanbieden en kinderen aan het bewegen gebracht.

Natuurlijk hebben ook wij ons uitgeleefd en zagen kans om onze skills aan te scherpen. Samen met Atleten zoals Brandon, Jasper Stoop van Minded Motion en Niels Rauwerdink werden de vetste parkour lijnen getrokken en de grootste dubbele salto’s gegooid op onze Airtrick.

Onze workshops bestonden uit het aanleren van de basics: vallen, springen, rollen en klimmen. Voor de wat meer gevorderde werd backflips en sideflips geperfectioneerd. Met veilige Airtrick materialen en blokken werden uitdagende Freerun circuitjes gemaakt die kinderen dagen lang heeft vermaakt. Uiteindelijk draait het om inspiratie en onze atleten hebben hopelijk blijvend indruk gemaakt op alle kinderen en de jeugd!

Pure kracht van Calisthenics

Laat je inspireren door de onvoorstelbare kracht van de SilverbackZ: partner in “crime” en grote inspiratiebron voor onze community! Muscle ups, dips, swings, 360’s, human flags en front levers, ze wisten er een show van te maken! Zonnebril op, zweet op het voorhoofd en focus op de oefening waar jaren training in is gegaan: KNALLEN! 

[8. Plaatje silverbackZ] + [9. plaatje van kids] 

Linkje naar cali filmpje (gaat freemd)

Dat kinderen meer moeten bewegen weten ook de SilverbackZ en door middel van simpele krachtoefeningen, dichtbij de basis van bewegen, werden kinderen geënthousiasmeerd voor de wereld van Calisthenics.

Denken dat je sterk bent? Doe dan eens mee met de challenges van de SilverbackZ en laat zien wat je kan. Hangchallenges, pushupchallenges daagde het publiek continu uit om de interactie aan te gaan. De winnaar kon naar huis met een megavet SilverbackZ t-shirt als prijs! Check ze snel op <a href=”http://www.silverbackz.nl/“>SilverbackZ Calisthenics</a>

Ook Calisthenics Centrum Doetinchem was van de partij en wisten massaal publiek te trekken met hun bizarre tentoonstelling van kracht op de bars. De dames van pole-fitness lieten bovendien weinig twijfel over van hun pure lichaamsbeheersing of hoog niveau! Vind ze op:<a href=”https://www.calisthenicscenter.com/“>Calisthenics Center</a>.

Stijl met HipHop en streetdance

Een grote naam in de HipHop en streetdance scène in Arnhem is Underdog Dance Productions en na Framed willen wij nooit meer zonder UDP. De passie voor HipHop en het gevoel voor community was goed te merken tijdens Framed. HipHop en Streetdance zoals het hoort dat de sfeer maakte en veel bekijks trok! Nog aanvullen dansen op de container Check snel de website op<a href=”https://underdogdanceproductions.nl/“>Underdog Dance Productions</a>.

[10. Foto UDP]

Niet alleen UDP was groot vertegenwoordigd maar ook de talentvolle dansers van Studio26. Hoog niveau en geïmproviseerde dance battles ontstonden continu en de energie spatte er van af. Zelfs ShinShan, bekend van Hollands got Talent, was van de partij waardoor de lat zeer hoog werd gelegd! 

Skate, BMX en stuntstep

Skate4Coen was ook van de partij op de Urban Ground! Ontstaan uit een groep fanatieke skaters en BMX’ers en in ere van Coen, werd de geplaatste miniramp tot op het bot misbruikt! Vette powerslides, kickflips, bar-twists en nog veel meer waren aan de orde van de dag. Ook frontflips van Delano op zijn stuntstep schenen blijkbaar de norm te zijn….

Met creatief gebruik van een freerun obstakel werd daarnaast gebruikt om hoger in te droppen. Om de provisorische eigenschappen van Urban / Street Sports maar weer eens te bevestigen!

Dit weekend was bovendien je kans om zelf een fiets te pakken en het uit te proberen en met bekenden in aanraking te komen zoals Douwe Macare (Red Bull Hold the Line contest in London, de Skate World Cup in Graz en bij het NK Skateboarden). Check ze snel op instagram: @skateforcoen 

[11. Foto van BMX en 12. Skaten]

Trial en BMX Flatground

Een ware trekpleister 3 dagen lang! Met spannende shows wisten Rick Koekoek (Guinness Book of World Records houder en 2e in de wereldranglijst Trial bike) en Dez Maarssen (8-voudig nederlands kampioen BMX flatground en 3e tijdens de wereldkampioenschappen) vele verbaasde gezichten achter te laten.

Tijdens de shows werd precisie tentoongesteld door over een assistent heen te springen en op hoge blokken te springen. Zelfs een zeecontainer was geen uitdaging voor Rick Koekoek…. Dez Maarssen haalde zijn trukendoos open en gooide zijn vetste BMX tricks: Manuals, cyclone’s, wheelies en no-handers. Volg ze snel op instagram @dezmaarsen en @rickkoekoek.

[13. Foto van Rick koekoek en 14. Dez Maarssen]

Open community met grote doelen

Dat Framed een succes was hebben wij allemaal gemerkt. Veel enthousiasme, grote opkomst uit de community en veel publiek. Dit niveau willen wij volhouden.

Ondertussen legt Framed festival een basis voor alle grote dingen die nog gaan komen: een eigen gym, een groot Urban Sports festival in Arnhem en nog veel meer. Het netwerk dat ontstaat wordt groter en groter en partners haken aan.

Common Ground houdt de dromen in leven en in samenwerking met onze directe partners gaan wij ervoor. Houd ons en de Urban Sport Coalition stevig in de gaten en laat je verrassen!

[15. Community foto]

Volg en check de urban Sports scene van Arnhem!

Framed Festival , USI BMX Worldcross en de Urban Ground was een groot succes! Maar er komt veel meer! Voor alle actuele events, workshops en meer houd je onze social media in de gaten. WIj zitten namelijk niet stil!

Volg ons op Instragram/Facebook @commongroundgym Als je simpelweg je steun wilt betuigen, wilt samenwerken aan nieuwe vette events of een tip hebt, stuur dan je gedachten snel naar info@thecommonground.nl.

Spectaculaire invulling voor jou event of brand nodig? Neem dan ook snel contact met Common Ground op voor alle urban en street sports stuntwerk, demonstraties, freerunning en tricking workshops, eventmanagement en haal de urban scene in huis.

Auteur: Joren Neher

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *